Dýni rozkrájíme na čtvrtky, lžící odstraníme vnitřní jádra a pak nakrájíme na kostičky. Do rozpáleného hrnce Ingenio vložíme na kostičky nakrájenou dýni, zalijeme bílým vínem, osolíme, promícháme a podusíme. Mezitím si najemno nakrájíme bylinky (rozmarýn, tymián, oregano). Kačeří (kachní) prsa si položíme na prkénko a kůži si nožem nařežeme. Takto připravená prsa ochutíme bylinkami, osolíme, opepříme, zakápneme trochou koňaku a zabalíme do pečícího papíru. Takto připravená kachní prsa vložíme do pánve Ingenio a dáme do trouby. Pečeme v troubě na 100 stupňů zhruba 25 minut. K uvařené dýni přidáme trochu másla, pokud je potřeba ještě přisolíme a rozmixujeme na pyré. V pánvi necháme rozpustit máslo. V mezičase si nakrájíme červenou řepu na špalíčky nebo plátky, přidáme do pánve k máslu, osolíme a restujeme. Přidáme křen a promícháme. Omáčku si připravíme tak, že portské vino nalejeme do pánve a svaříme, necháme zredukovat, následně přidáme na zjemnění máslo, osolíme a metlou vymícháme. Maso vyndáme z trouby, vybalíme z pečícího papíru, vložíme do pánve, nejprve kůží dolů a opečeme. Opečené prso nakrájíme na plátky uvnitř by mělo být krásně růžové.
Servírování: Na talíř dáme dýňové pyré, přidáme červenou řepu s křenem a navrch položíme plátky nakrájených kachních prsou a přelijeme omáčkou z portského vína. Dozdobíme čerstvými bylinkami v našem případě pažitkou.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.