• Svačina
  • 21.10.2021

Pórkovo-špenátová polévka se slaninou a bramborami - recept od @davidvkuchyni pro Tefal InfinyMix+

Pórkovo-špenátová polévka se slaninou a bramborami - recept od @davidvkuchyni pro Tefal InfinyMix+
Počet osob
Počet osob
6
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

Recept (5-6 porcí):

  • 1 větší pórek
  • 3 střední brambory
  • 250g slaniny v celku
  • 1l vody
  • Olivový olej Casas de Hualdo Cornicabra
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 75 g mraženého listového špenátu

  • 2 brambory k podávání


Pórkovo-špenátová polévka se slaninou a bramborami -
recept od @davidvkuchyni

Už dlouho se dožadujete jednoduchých polévek, toto je první z nich. Snadná, rychlá a přitom tak skvělá!

Největší práci zde odvezl můj mixér InfinyMix+ od @tefalcz, díky kterému je krásně krémová, vzdušná, lehká jako pírko.
Postup:
1. Nejdříve si uděláme přípravy. Z pórku odřízneme bílou část a tu nakrájíme. Zelenou část rozebereme na jednotlivé listy a ty důkladně umyjeme. Bývá tam dost písku, křupavý element v jídle je super, ale písek není ta pravá volba :-). Nakrájíme i zelenou část.
2. Slaninu nakrájíme na kostičky, 3 brambory na velké kostky, 2 brambory na malé kostičky.
3. Slaninu opečeme do zlatova na olivovém oleji. Poté ji necháme okapat na papírové utěrce.
4. Ve výpeku po slanině opečeme velké kostky brambor do zlatova. Poté je dáme do hrnce, ve kterém budeme vařit polévku.
5. Do pánve přidáme trochu olivového oleje a opečeme i pórek (pár koleček z bílé části si necháme na servírování). Jen aby lehce chytil barvu.
6. Poté přemístíme do hrnce k bramborám, zalijeme vodou, tak aby vše zakryla. Přivedeme k varu a vaříme 30 minut.
7. Poté přelijeme do mixéru, přidáme koření, česnek a špenát (v případě mého InfinyMix+ ho tam klidně dám i zmrzlý, poradí si s ním hravě), smetanu a osolíme. 
8. Rozmixujeme do hladka. Ochutnáme a případně dochutíme.
9. Malé kostičky brambor si opečeme na olivovém oleji do zlatova, dochutíme je solí.
10. Servírujeme polévku v hlubokém talíři, přidáme opečené brambory, slaninu, plátky pórku a zalijeme trochou olivového oleje.

Dobrou chuť!

image.png
recept od @davidvkuchyni

Doporučené produkty

Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.