• Dezerty
  • 13.2.2025

Portugalské koblihy (Malassadas) - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Portugalské koblihy (Malassadas).jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
6 min

Suroviny

  • 1 sáček pekařského droždí (6 g)
  • 2 lžíce teplé vody
  • 2 vejce
  • 8 cl mléka
  • 8 cl neslazeného kondenzovaného mléka
  • 75 g krupicového cukru
  • 30 g rozpuštěného nesoleného másla
  • 1 špetka soli
  • 250 g mouky
  • 30 g cukru na posypání

KROK 1: Ohřejte vodu v mikrovlnné troubě na teplotu mezi 38 °C a 40 °C. Dávejte pozor, aby voda nebyla příliš horká, zničila by kvasinky a kvásek by nevzešel. Droždí dejte rehydratovat ve vodě a přidejte 1 lžíci cukru. Promíchejte metličkou. Nechejte 5 minut odstát. Droždí musí být rozpuštěné.

KROK 2: Ve velké nádobě rozklepněte vejce. Přidejte mléko, kondenzované mléko, zbytek cukru, rozpuštěné máslo a sůl. Dobře promíchejte.

KROK 3: Přidejte směs droždí do směsi vajec a mléka. Postupně přidávejte mouku, dokud nevznikne hladké těsto.

KROK 4: Těsto hněťte, dokud není hladké a pružné. Těsto nechejte v zakryté nádobě na teplém místě odpočívat, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

KROK 5: Pomocí cukrářského sáčku vytvarujte na podložku vyloženou pečicím papírem malé kuličky. Rozmístěte je dostatečně od sebe.

KROK 6: Spusťte proces smažení.

KROK 7: Pokud chcete, udělejte několik dávek.

KROK 8: Portugalské koblihy smažte dozlatova. Sledujte je, aby se nespálily. Posypte moučkovým cukrem a podávejte horké!

TIP: Malassadas lze podávat horké nebo o pokojové teplotě a přílohy lze upravit tak, aby vyhovovaly vašim osobním preferencím nebo příležitosti. Můžete si je vychutnat i jen tak, jednoduše posypané moučkovým cukrem nebo skořicí. Malassadas můžete podávat s čokoládovou omáčkou, karamelovou omáčkou nebo zmrzlinou.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše