• Dezerty
  • 29.4.2021

Pravá domácí kynutá brioška - recept pro Masterchef Grande QB813

2.png
Počet osob
Počet osob
12
Obtížnost
Obtížnost
střední
Příprava
Příprava
420 min
Vaření
Vaření
25 min

Suroviny

  • 500 g mouky
  • 10 g soli
  • 50 g cukru
  • 200 g másla
  • 4 celá vejce a 2 žloutky
  • 10 cl vlažného mléka
  • 10 g sušeného droždí

  • mísa
  • hnětací hák


BUDETE POTŘEBOVAT:

mísu a hnětací hák
image.png

POSTUP:

Mouku nasypte do nerezové mísy a udělejte dvě jamky:
do jedné vložte sůl a do druhé droždí, cukr a vlažné mléko. 
Sůl a droždí by se nemělo přidávat současně, protože sůl ovlivňuje schopnost kynutí. 
Přidejte vejce, nasaďte hnětací hák a víko. 

Těsto míchejte 30 sekund rychlostí 1 a potom 2 a půl minuty rychlostí 2. 
Aniž byste přístroj vypnuli, zapracovávejte minutu máslo, které by nemělo být příliš měkké 
(před použitím ho nechte půl hodiny venku při pokojové teplotě). 
V hnětení pokračujte 3 minuty rychlostí 2, potom 3 až 7 minut rychlostí 3.

Těsto zakryjte a nechte kynout 2 hodiny při pokojové teplotě. 

Potom těsto intenzivně ručně propracujte tak, že jej budete hníst o stěnu mísy. 

Přikryjte a nechejte kynout další dvě hodiny v lednici.
 
Znovu těsto propracujte, hněťte o stěnu mísy. 

Rozřízněte těsto napůl a zabalte do fólie. 
Nechte nakynout přes noc v lednici.

Druhý den vymažte a vysypejte formu na briošky nebo formu Savarin (těsto rychleji roste). 
Vytvarujte těsto do osmi malých kuliček. 
Vložte je do formy a nechejte kynout na teplém místě (např. trouba nastavena na 35 °C) asi 3 hodiny, 
dokud není forma zaplněna. 

Potřete těsto směsí vaječného žloutku a mléka a pečte 25 minut při 180 °C.

Tip: Na vylepšení přidejte čokoládové kousky nebo kandované ovoce.
image.png

image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše