• Svačina
  • 13.8.2025

Pražená rajčata a meruňkový gaspacho - Tefal Ingenio

Pražená rajčata a meruňkový gaspacho.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
25 min
Vaření
Vaření
5 min

Suroviny

  • 800 g zralých rajčat
  • 300 g čerstvých meruněk
  • 1 červená cibule
  • 1 žlutá paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 0,5 oloupané salátové okurky
  • 10 čerstvých lístků bazalky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Sůl
  • Pepř

KROK 1: Nakrájejte rajčata na čtvrtky a meruňky na poloviny. Nakrájejte červenou cibuli, žlutou papriku a česnek na tenko

KROK 2: Předehřejte nepřilnavou pánev na střední teplotu s 1 lžící oleje. Počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená, než začnete opékat ingredience. Pražte rajčata a meruňky na pánvi po dobu 5 minut, dokud nejsou lehce karamelizované.

KROK 3: Přidejte červenou cibuli, žlutou papriku a česnek a restujte 5 minut.

KROK 4: Nechte restované ingredience vychladnout po dobu 10 minut.

KROK 5: Umístěte rajčata, meruňky, červenou cibuli a česnek do mixéru. Přidejte olivový olej, balzamikový ocet, salátovou okurku, citronovou šťávu, sůl a ppepř. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké struktury.

KROK 6: Chlaďte alespoň 1 hodinu, aby se chutě dobře promíchaly.

KROK 7: Podávejte chlazený gaspacho, ozdobený čerstvými lístky bazalky.

TIP: Pro bohatou chuť můžete použít rajčata typu Roma nebo si hrát s odrůdami pro změnu barvy gaspacha. Použijte silný mixér a přeceďte přes síto pro jemnou texturu. Ochutnejte a upravte množství soli, pepře a octa před chlazením.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše