• Dezerty
  • 3.2.2022

Profiteroles - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

12-38.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
39 min
Vaření
Vaření
11 min

Suroviny

  • 250 ml voda
  • 80 g máslo
  • 150 g hladká mouka
  • 4 vejce
  • 500 ml hotový vanilkový pudink
  • 200 g čokoláda
  • 250 ml šlehačka
  • 200 g šodó
  • sůl

Do mísy robota nalijte vodu, máslo a sůl.

Přiklopte víko a stisknutím tlačítka "Start" spusťte vaření.

Přidejte prosátou hladkou mouku, přiklopte víko a stisknutím tlačítka "Start" spusťte vaření.

Znovu stiskněte tlačítko "Start".

Vrchním otvorem ve víku přidávejte postupně jedno vejce po druhém.

Stisknutím tlačítka "Start" spusťte vaření.

Pomocí zdobicího sáčku vytvarujte z těsta profiterolky a položte je na plech vyložený pečicím papírem.

Předehřejte troubu na 200 °C a profiteroles pečte 20 minut dozlatova.

Troubu vypněte a nechte dvířka mírně pootevřená, aby se profiteroles mohly v ještě teplé troubě asi 10 minut sušit.

Vypláchněte mísu robota, nasaďte na něj šlehací nástavec a přidejte 200 ml smetany ke šlehání.

Přiklopte a utěsněte víko a stiskněte tlačítko "Start".

Po zvukovém signálu nalijte vrchním otvorem ve víku do mísy robota šodó a stiskněte tlačítko "Start".

Jakmile je hmota homogenní, plňte ji do profiterolek pomocí zdobicího sáčku.

Vypláchněte mísu a vložte do ní šlehací nástavec.

Přidejte čokoládu a 50 ml smetany ke šlehání.

Přiklopte a utěsněte víko a stiskněte tlačítko "Start".

Profiterolky přelijte horkou čokoládou a podávejte vychlazené.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše