Do mísy robota nalijte vodu, máslo a sůl.
Přiklopte víko a stisknutím tlačítka "Start" spusťte vaření.
Přidejte prosátou hladkou mouku, přiklopte víko a stisknutím tlačítka "Start" spusťte vaření.
Znovu stiskněte tlačítko "Start".
Vrchním otvorem ve víku přidávejte postupně jedno vejce po druhém.
Stisknutím tlačítka "Start" spusťte vaření.
Pomocí zdobicího sáčku vytvarujte z těsta profiterolky a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
Předehřejte troubu na 200 °C a profiteroles pečte 20 minut dozlatova.
Troubu vypněte a nechte dvířka mírně pootevřená, aby se profiteroles mohly v ještě teplé troubě asi 10 minut sušit.
Vypláchněte mísu robota, nasaďte na něj šlehací nástavec a přidejte 200 ml smetany ke šlehání.
Přiklopte a utěsněte víko a stiskněte tlačítko "Start".
Po zvukovém signálu nalijte vrchním otvorem ve víku do mísy robota šodó a stiskněte tlačítko "Start".
Jakmile je hmota homogenní, plňte ji do profiterolek pomocí zdobicího sáčku.
Vypláchněte mísu a vložte do ní šlehací nástavec.
Přidejte čokoládu a 50 ml smetany ke šlehání.
Přiklopte a utěsněte víko a stiskněte tlačítko "Start".
Profiterolky přelijte horkou čokoládou a podávejte vychlazené.
Doporučené produkty
Štítky pro recepty