• Oběd
  • 14.4.2025

Pstruh amandin - Tefal Ingenio

Pstruh amandin.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
12 min

Suroviny

  • 4 pstruzi, každý po 250 g, s hlavou nebo bez hlavy
  • 60 g mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 snítky citronového tymiánu
  • 80 g másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 40 g loupaných mandlí
  • 1 nasekaný stroužek česneku
  • 2 citronová šťáva
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky

KROK 1: Na talíř nasypte mouku a pstruha z obou stran opečte. Vnitřek dochuťte solí a citronovým tymiánem.

KROK 2: Rozpalte pánev na střední teplotu. Počkejte, až Thermo-Signal úplně zčervená, přidejte olej a máslo a vložte pstruha do pánve.

KROK 3: Vařte 8 minut, v polovině otočte. Zkontrolujte vidličkou a oddělte dužinu.

KROK 4: Pstruha dejte stranou na talíř a nechte na pánvi tuk.

KROK 5: Zahřejte pánev na střední teplotu. Před opékáním mandlí počkejte, až Thermo-Signal úplně zčervená. Mandle pak orestujte mimo oheň, přidejte česnek a citronovou šťávu.

KROK 6: Směsí potřete každého pstruha a posypte petrželkou. Podávejte s dušenými bramborami.

TIP: Použijte svou troubu, abyste udrželi pstruha v teple před podáváním. Pstruh amandine je klasické francouzské jídlo, které se často připravuje na Velikonoce pro svou jednoduchost a jemné chutě. Mandle dodávají křupavou texturu, která se dokonale spojuje s jemností pstruha.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše