• Svačina
  • 31.1.2025

Punjabi Samossa - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

punjabi samosa.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
45 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 300 g hrubé mouky
  • 9 cl olivového oleje
  • 6 g soli
  • 1 lžička semínek kmínu
  • 12 cl teplé vody
  • 250 g brambor, oloupaných a nakrájených na 0,5 cm kostky
  • 80 g mraženého nebo konzervovaného hrášku, okapaného
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 lžička prášku garam masala
  • 0,5 lžičky semínek kmínu
  • 2 špetky soli
  • 3 cl olivového oleje

KROK 1: Připravte těsto: v míse smíchejte mouku a sůl. Přidejte olej a směs propracujte do pískové konzistence. Postupně přilévejte vodu a hněťte, aby vzniklo tuhé těsto.

KROK 2: Těsto rozdělte na 8 a tvarujte kuličky. Kuličky zakryjte a nechte asi 30 minut odpočívat.

KROK 3: V nádobě smíchejte všechny ingredience na náplň.

KROK 4: Pracovní plochu lehce pomoučněte; těsto by mělo zůstat lepivé. Každou kouli rozválejte na kruh o průměru 18 cm a poté jej rozřízněte na 2, abyste získali půlkruhy. Vezměte půlkruh, namočte okraje vodou a vytvořte kužel překrytím okrajů. Vyjměte kornout z dlaně a naplňte jej do tří čtvrtin náplní. Okraje zalepte tak, aby vznikl trojúhelník.

KROK 5: Opakujte se zbývajícím těstem a náplní.

KROK 6: Umístěte samossy do spotřebiče vybaveného talířem. Spusťte proces vaření.

KROK 7: V případě potřeby opakujte se zbývajícími samosami.

KROK 8: Horké samossy potřete olivovým olejem.

TIP: Samossy podávejte horké s mátovou omáčkou nebo tamarindovým chutney.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše