• Oběd
  • 2.4.2024

Rajčatová okra

Rajčatová okra.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
40 min

Suroviny

  • 800 g malé okry
  • 2 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 600 g nakrájených rajčat
  • 30 cl vody nebo zeleninového vývaru
  • 4 cl olivového oleje
  • 0,5 lžičky mleté skořice
  • 3 lžíce plocholisté petrželky
  • 2 lžíce kopru
  • Sůl a pepř

KROK 1: Pomocí malého ostrého nože očistěte okry a odstraňte vnitřek z okolí stopky. Dbejte na to, aby malá hlavička zůstala na okře a neotevřela se a neroztrhla. Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek nasekejte.

KROK 2: Před opékáním ingrediencí zahřejte velký hrnec na vysokou teplotu a počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená.

KROK 3: Zahřejte olivový olej a opékejte cibuli asi 5 minut, dokud nebude průhledná.

KROK 4: Přidejte okry, rajčatový protlak a česnek. Smažte asi 5 minut.

KROK 5: Poté přidejte nakrájená rajčata a vodu. Promíchejte a jakmile se směs začne vařit, stáhněte plamen do mírného varu.

KROK 6: Dochuťte skořicí, solí a pepřem a poté vařte 30 minut, dokud okra nezměkne. V případě potřeby prodlužte dobu vaření a přidejte trochu vody, abyste upravili konzistenci.

KROK 7: Podávejte ve velké servírovací misce, ozdobené nasekanou plochou petrželkou a koprem na dochucení.

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše