Můžete použít rajčatový džus jako základ na omáčku.
Do mísy robota přidejte 120 g mouky, špetku soli, 60 g másla a 2 lžíce vody.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Těsto dejte 30 minut do lednice odpočívat.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Nakrájejte 10 rajčat na polovinu a vyskládejte je do formy na koláč rozkrojenou stranou nahoru. Osolte, opepřete a zalijte 3 lžícemi olivového oleje.
Dejte 30 minut péct.
Těsto jemně roztáhněte na pomoučenou plochu a potřete 2 lžícemi hrubozrnné hořčice.
Vyndejte rajčata z trouby, slijte z nich šťávu a posypte 100 g strouhaného sýru gruyèru.
Položte těsto na rajčata, vidličkou propíchejte a na 40 minut dejte péct.
Podávat můžete teplé nebo studené.
Doporučené produkty