Recept na jarní zákusek - Lívancový koláč s jahodovo–vanilkovým krémem od šéfkuchaře Ondřeje Slaniny
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
10 min
Vaření
15 min
Suroviny
Příprava lívance
300 ml mléka
200 g celozrnné mouky
2 ks vejce
Sůl
¼ kostičky droždí
2 lžíce cukru
Máslo
Příprava na jahody
200 g jahod
300 g plnotučného tvarohu
2 ks vanilkového cukru
sledujte od 4:40 min. V kastrůlku dáme ohřívat mléko. Mezitím si rozpůlíme droždí, jednu část si dáme do mísy a rozmícháme metličkou s cukrem. Do rozmíchaného těstíčka přidáme dvě vejce, smícháme a přilijeme ohřáté mléko. Postupně vmícháváme mouku, až vytvoříme jemné těsto.
Poté si očistíme jahody, které nakrájíme na drobné kousky a smícháme s tvarohem a vanilkovým cukrem.
Dáme si rozehřát pánev, na kterou vložíme kousek másla a na rozpálenou pánev s rozpuštěným máslem vlijeme těsto na jeden velký lívanec, který smažíme dozlatova. Jakmile máme usmaženo, vyndáme a rozkrojíme ho na půl. Půlky dáme na sebe a vykrojíme čtyři kruhové výseče, abychom vytvořili čtyři dezerty. Dle chuti můžeme patra prolít třeba oblíbeným sirupem, a poté servírujeme na talíři lívancový dortík ozdobený tvarohem s jahodami.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.