• Dezerty
  • 28.5.2021

Recept na jarní zákusek - Lívancový koláč s jahodovo–vanilkovým krémem od šéfkuchaře Ondřeje Slaniny

Livancovy_kolac_s jahodovo-vanilkovym_kremem-OS.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
15 min

Suroviny

Příprava lívance

  • 300 ml mléka
  • 200 g celozrnné mouky
  • 2 ks vejce
  • Sůl
  • ¼ kostičky droždí
  • 2 lžíce cukru
  • Máslo

Příprava na jahody

  • 200 g jahod
  • 300 g plnotučného tvarohu
  • 2 ks vanilkového cukru

sledujte od 4:40 min.  

V kastrůlku dáme ohřívat mléko. Mezitím si rozpůlíme droždí, jednu část si dáme do mísy a rozmícháme metličkou s cukrem. Do rozmíchaného těstíčka přidáme dvě vejce, smícháme a přilijeme ohřáté mléko. Postupně vmícháváme mouku, až vytvoříme jemné těsto.
 
Poté si očistíme jahody, které nakrájíme na drobné kousky a smícháme s tvarohem a vanilkovým cukrem.
Dáme si rozehřát pánev, na kterou vložíme kousek másla a na rozpálenou pánev s rozpuštěným máslem vlijeme těsto na jeden velký lívanec, který smažíme dozlatova. Jakmile máme usmaženo, vyndáme a rozkrojíme ho na půl. Půlky dáme na sebe a vykrojíme čtyři kruhové výseče, abychom vytvořili čtyři dezerty. Dle chuti můžeme patra prolít třeba oblíbeným sirupem, a poté servírujeme na talíři lívancový dortík ozdobený tvarohem s jahodami.

Doporučené produkty



Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše