Tento recept vám postačí na 8 až 10 kusů palačinek, což jsou zhruba 4 porce.
V jakém pořadí byste měli ingredience na palačinky míchat? Do mísy nejprve rozklepněte vejce, ke kterému přilijeme mléko, a vše metličkou důkladně ušlehejte. Do této směsi postupně zašlehávejte hladkou mouku a na závěr přidejte špetku soli. Jak má vypadat výsledné těsto na palačinky? Mělo by být hladké a bez hrudek. Pokud se však v těstě na palačinky hrudky objeví, zkuste je dohladka rozšlehat ponorným mixérem. Důležité rovněž je, aby těsto na palačinky nebylo ani příliš řídké, ani příliš husté. Svou konzistencí by mělo připomínat hodně řídký pudink.
Pro zvýraznění chuti do něj můžete přidat 1 balíček vanilkového cukru, pokud následně budete palačinky připravovat nasladko. Máte-li chuť na banánové palačinky, přidejte do klasického receptu na palačinky 1 rozmixovaný střední banán.
Jestliže chcete, aby výsledné palačinky byly vláčnější, můžete do klasického těsta na palačinky přidat také trochu rozpuštěného másla. A to například v poměru 100 gramů hladké mouky, 300 mililitrů plnotučného mléka, 1 polévková lžíce rozpuštěného másla, 2 kusy vajec a špetka soli.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.
Vaše volba týkající se souborů cookies na blog.tefal.cz
Soubor cookie je textový soubor uložený a/nebo čtený prohlížečem uživatele na pevném disku jeho zařízení (např. počítač, smartphone), ke kterému je přiřazen název domény. Soubory cookies jsou používány pro ukládání informací a některé z nich jsou nezbytné pro správné fungování webové stránky a softwarových řešení obsažených v rámci stránek, ze kterých se skládá. Vyberte svou volbu pro každou kategorii souborů cookies. Pro potvrzení vaší volby klikněte na tlačítko „Potvrdit a pokračovat“.