• Svačina
  • 21.6.2024

Řecké grilované papriky v octě - Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30

pp Grilované papriky v octě.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 6 velkých červených paprik (Florinis)
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 5 lžic červeného vinného octa
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 8 lžic extra panenského olivového oleje
  • 4 lžíce čerstvé petrželky, nasekané nadrobno
  • 2 lžíce jemných kaparů v octě
  • Sůl a pepř

KROK 1: Začněte umytím a sušením paprik.

KROK 2: Zapněte svůj OptiGrill. Otevřete svůj OptiGrill na pozici grilování. Boční termostat nastavte do polohy 4. Pečte 15 až 20 minut podle velikosti paprik. Měly by být opečené a jemné.

KROK 3: Zatímco papriky chladnou, připravte si marinádu. V nádobě smíchejte červený vinný ocet, olivový olej, mletý česnek, cukr, sůl, pepř a petržel.

KROK 4: Před podáváním nechte papriky marinovat v lednici alespoň 4 hodiny, aby se chutě dobře propojily.

KROK 5: Nakládané papriky podávejte jako předkrm nebo jako přílohu. Při podávání položte na papriky nakládané kapary.

TIP: V Řecku se při vaření používá několik druhů paprik, ale jednou z nejznámějších je paprika Florina, známá jako „Florinis“. Tato paprika pochází z oblasti Florina v severozápadním Řecku a je známá svou sladkostí, hustou slupkou a jasně červenou barvou, když je zralá. Papriky Florina se často grilují, loupou a poté konzervují v oleji nebo octě. Tyto marinované papriky lze uchovávat v chladničce několik dní. Jsou ideální pro zvýraznění salátů, sendvičů nebo si je dokonce vychutnáte samotné jako předkrmy. Marinádu si můžete upravit podle své chuti.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše