• Svačina
  • 21.6.2024

Řecké grilované papriky v octě - pánev Tefal Ingenio

pp Grilované papriky v octě.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
10 min

Suroviny

  • 4 velké červené papriky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 5 lžic červeného vinného octa
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 10 lžic extra panenského olivového oleje
  • 4 lžíce čerstvé petrželky, nasekané nadrobno
  • 2 lžíce jemných kaparů v octě
  • sůl a pepř

KROK 1: Začněte umytím a sušením paprik.

KROK 2: Před opékáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Do pánve dejte dvě lžíce oleje a přidejte celé papriky. Vařte 10 minut, pravidelně otáčejte. Dejte je do nádoby stranou.

KROK 3: Zatímco papriky chladnou, připravte si marinádu. V misce smíchejte červený vinný ocet, olivový olej, mletý česnek, cukr, sůl, pepř a petržel.

KROK 4: Papriky před podáváním nechte alespoň 4 hodiny marinovat v lednici, aby se chutě dobře propojily.

KROK 5: Papriky podávejte v octě jako předkrm nebo přílohu. Těsně před podáváním přidejte do paprik kapary v octě.

TIP: Tyto marinované papriky lze uchovávat v lednici několik dní. Jsou perfektní jako doplněk k salátům, sendvičům nebo dokonce jako předkrmy samotné. Marinádu si můžete upravit podle své chuti.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše