KROK 1: Ve velké nádobě smíchejte 2 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a oregano. Podle chuti osolte a opepřete. Do marinády přidejte kostky masa a promíchejte, aby se pořádně obalily. Přikryjte a nechte v lednici marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
KROK 2: Umístěte 2 rošty do vašeho OptiGrill a nastavte na 180°. Nastavte boční termostat do polohy 4.
KROK 3: Zatímco se gril rozehřívá, navlékněte marinované kousky masa na předem namočené dřevěné špejle.
KROK 4: Jakmile je OptiGrill připraven, umístěte špízy na gril. Opékejte asi 4 až 6 minut z každé strany, nebo dokud není maso zvenku dobře propečené a zlatavé. Doba pečení se může lišit v závislosti na tloušťce masa a vašich preferencích.
KROK 5: Mezitím rozehřejte pita chléb na druhé straně grilu se 2 lžícemi olivového oleje.
KROK 6: Vyjměte souvlaki z grilu a před podáváním je nechte pár minut odpočinout. Souvlaki podávejte v teplé pitas s polevou z tzatziki, rajčat a červené cibule. Do pita přidejte také nějaké hranolky. Můžete je také podávat s řeckým salátem, tzatziki a hranolky pro sytější jídlo.
TIP: Pro vegetariánskou variantu nahraďte maso kostkami pevného tofu nebo zeleninou dle vlastního výběru, jako je paprika, cibule, houby a cukety. Pro maximální chuť je nezapomeňte marinovat stejným způsobem.
Doporučené produkty