KROK 1: Ve velké nádobě smíchejte 2 lžíce olivového oleje, šťávu z jednoho citronu, prolisovaný česnek a oregano. Dochuťte solí a pepřem. Do marinády přidejte kostky masa a promíchejte, aby se dobře obalily. Přikryjte a nechte v lednici marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
KROK 2: Před vařením namočte dřevěné špízy asi na 30 minut do vody, aby se při vaření nespálily. Marinované kousky masa navlékněte na namočená dřevěná trsátka.
KROK 3: Kuřecí špízy vložte do Easy Fry vybaveného talířem. Začněte vařit. Mějte na paměti, že doba vaření se může lišit v závislosti na tloušťce kusů masa a vašich preferencích propečenosti.
KROK 4: Souvlaki podávejte v teplých pitas, přelité tzatziki, rajčaty a červenou cibulí. Pokud chcete, přidejte do vnitřku chleba několik hranolek. Podávat je můžete i s řeckým salátem, tzatziki a hranolkami pro sytější jídlo.
TIP: Pro vegetariánskou variantu nahraďte maso kostkami pevného tofu nebo zeleninou dle vlastního výběru, jako je paprika, cibule, houby a cukety. Pro maximální chuť je nezapomeňte marinovat stejným způsobem.