KROK 1: V malé nádobě smíchejte teplou vodu, cukr a droždí. Ujistěte se, že voda není příliš horká, protože to může deaktivovat droždí.
KROK 2: Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
KROK 3: Vykynuté těsto rozdělte na šest stejných dílů. Pracovní plochu lehce pomoučněte. Pomocí válečku jemně vyrovnejte každou porci, abyste vytvořili malý kulatý chléb. Na každé kolo dejte trochu rozdrobené fety a oregana. Každý chléb pevně uzavřete a znovu vyrovnejte válečkem.
KROK 4: Před zapnutím grilu OptiGrill vložte příslušenství pečícího plechu. Zavřete gril a zapněte jej. Automaticky se zvolí ruční program. Tlačítkem M vyberte nastavení Red a stiskněte OK. Po dokončení předehřívání otevřete gril a položte chleby na pečicí příslušenství. Chleby potřete olivovým olejem pomocí štětce na pečivo. Zavřete gril a opékejte 7 minut.
KROK 5: Po uplynutí doby vaření zkontrolujte, zda jsou chleby zlaté a upečené podle vašich představ. V závislosti na vašem zařízení může být nutné vařit chléb v dávkách, pokud není dostatek místa.
KROK 6: Vyjměte chleby z OptiGrillu a před podáváním je nechte vychladnout na mřížce.
TIP: Tyto lahodné řecké feta chleby podávejte teplé nebo při pokojové teplotě s medem a sezamovými semínky.
Doporučené produkty