• Svačina
  • 21.6.2024

Řecký feta chléb smažený v pánvi - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

pp Feta chléb smažený v pánvi.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
12 min

Suroviny

  • 150 g teplé vody
  • 1 sáček suchého pekařského droždí (cca 4 g)
  • 0,5 lžičky moučkového cukru
  • 0,5 lžičky soli
  • 250 g pšeničné mouky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 150 g řeckého sýra feta, rozdrobený
  • 1 lžíce sušeného oregana

KROK 1: V malé nádobě smíchejte teplou vodu, cukr a pekařské droždí. Ujistěte se, že voda není příliš horká, jinak může dojít k deaktivaci droždí.

KROK 2: Ve velké nádobě smíchejte mouku a sůl. Přidejte kvasnicovou směs a olivový olej. Hněťte, dokud není těsto hladké a pružné, asi 5 až 10 minut.

KROK 3: Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout 1 hodinu, nebo do zdvojnásobení objemu.

KROK 4: Těsto rozdělte na šest stejně velkých kusů.

KROK 5: Pracovní plochu lehce pomoučněte. Pomocí válečku těsto lehce rozválejte na malý kulatý chléb. Každé kolo posypte nadrobenou fetou a oreganem. Každý chléb pevně uzavřete a válečkem opět rozprostřete.

KROK 6: Chleby položte na talíř Easy Fry a mezi každým z nich ponechejte mezeru, aby se při pečení neslepily. Chleby potřete olejem. Začněte vařit.

KROK 7: V závislosti na vašem spotřebiči může být nutné péct chleby v dávkách, pokud není dostatek místa. Po 12 minutách zkontrolujte, zda jsou chleby propečené. Měly by být zlatohnědé.

KROK 8: Chleby vyjměte a před podáváním nechte vychladnout na mřížce.

TIP: Tyto lahodné řecké feta chleby podávejte teplé nebo vlažné s medem a sezamovými semínky.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše