• Oběd
  • 29.7.2024

Restované nudle se zeleninou a mořskými plody (japonské Yakisoba) - Tefal Ingenio

Restované nudle se zeleninou a mořskými plody (Yakisoba).jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
17 min

Suroviny

  • 1 citronová kůra a šťáva
  • 0,5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 3 lžíce sladké sójové omáčky
  • 1 lžíce dashi prášku
  • 1 nasekaný stroužek česneku
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce bílých sezamových semínek
  • 0,5 jarní cibulky nakrájené nadrobno
  • 200 g vařených nudlí Hiyamugi Joshu nebo udon
  • 4 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce neutrálního oleje
  • 50 g nakrájeného zeleného zelí
  • 5 stonků chřestu rozpůlíme a nakrájíme na malé tyčinky
  • 200 g sójových klíčků
  • 200 g růžových krevet
  • 0,5 jarní cibulky nakrájené nadrobno
  • 1 citron, nakrájený na plátky
  • Sůl a pepř

KROK 1: Všechny ingredience na omáčku smíchejte v míse a dejte stranou.

KROK 2: Před opékáním ingrediencí zahřejte wok na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Přidejte 2 lžíce sezamového oleje a nudle opékejte 6 minut nebo dokud nebudou lehce křupavé. Nudle přendejte na talíř a dejte stranou.

KROK 3: Do stejného woku nalijte zbývající sezamový olej, rostlinný olej, zelí, chřest a sójovou omáčku. Vařte 6 minut. Chřest by měl být měkký. Přidejte krevety a vařte 3 minuty při vysoké teplotě. Přidejte nudle a omáčku a za míchání vařte 2 minuty.

KROK 4: Vyjměte na talíř. Dochuťte solí, pepřem a posypte zbylou cibulí a pár plátky citronu.

TIP: Dashi, tradiční japonský vývar vyrobený převážně ze sušených bonito vloček, lze koupit v obchodech s asijskými potravinami nebo supermarketech. Lze nahradit rybím vývarem dostupným v prodejnách ryb nebo ve specializovaných regálech supermarketů.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše