• Dezerty
  • 21.6.2024

Revani (Řecký krupicový koláč) - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

pp Revani (Řecký krupicový koláč).jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
40 min

Suroviny

  • 450 g moučkového cukru
  • 45 cl vody
  • 0,5 citronu (kůra a kůra)
  • 1 tyčinka skořice
  • 1 lžíce tekutého medu
  • 4 vejce
  • 110 g moučkového cukru
  • 1 lžička tekutého vanilkového extraktu
  • 125 g rozpuštěného másla
  • 100 g jemné krupice
  • 100 g mouky
  • 10 g prášku do pečiva (asi 1 polévková lžíce)
  • 0,5 citronu (kůra)
  • 80 g drcených pistácií

KROK 1: Začněte přípravou sirupu, aby měl čas vychladnout. V hrnci smíchejte vodu a cukr, poté přidejte citronovou kůru, skořici a med. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte asi 10 minut. Sundejte z plotny a nechte vychladnout.

KROK 2: Kuchyňským robotem s nástavcem na šlehání nebo elektrickým šlehačem šlehejte vejce s cukrem asi 5 minut. Směs by měla zbělat a zpěnit do vzdušné a lehké konzistence.

KROK 3: Za stálého šlehání postupně přidávejte rozpuštěné máslo (ne příliš horké) a tekutou vanilku.

KROK 4: Do nádoby prosejte jemnou krupici, mouku a prášek do pečiva. Dobře promíchejte. Pomocí stěrky je jemně přidejte do směsi vejce/cukr. Měli byste získat hladké těsto.

KROK 5: Dortovou formu o průměru 18 cm vymažte máslem a vlijte do ní těsto.

KROK 6: Umístěte plechovku do Easy Fry vybaveného talířem. Začněte vařit.

KROK 7: Zkontrolujte špičkou nože. Měl by vyjít suchý. Vychladlý sirup rovnoměrně nalijte na teplý koláč, dbejte na to, aby se dobře vsákl. Nechte koláč absorbovat sirup a zcela vychladnout.

KROK 8: Před podáváním ozdobte drcenými pistáciemi.

TIP: Revani je v Řecku velmi oblíbený krupicový koláč. Místo citronu můžete dochutit růžovou vodou nebo vodou z pomerančových květů. Podobně můžete pistácie nahradit mandlemi, vlašskými ořechy nebo kokosem. Chcete-li dát tomuto koláči jedinečnou chuť, přidejte mastichu. Řecká masticha je přírodní aromatická pryskyřice získávaná z mastichového stromu Pistacia lentiscus, pěstovaného především na ostrově Chios. Masticha je ceněna pro své výrazné, lehce piniové aroma.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše