• Oběd
  • 27.1.2022

Rizoto s gorgonzolou a žampiony - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

8-41.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
0 min
Vaření
Vaření
22 min

Suroviny

  • 150 g rýže arborio
  • 1 šalotka
  • 50 ml bílé víno
  • 400 ml drůbeží vývar
  • 2 polévkové lžíce olivový olej
  • 200 g žampiony
  • 150 g gorgonzola
  • pepř

Pro tradičnější variantu nahraďte gorgonzolu strouhaným parmezánem.

Oloupejte šalotku a rozpulte ji.

Očistěte 200 g žampiónů a nakrájejte je nadrobno.

Do nádoby robotu se sekacím nožem dejte šalotku.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Špachtlí oddělte hmotu od stěn.

Do robotu s míchacím nástavcem přidejte  polévkové lžíce olivového oleje,  150 g rýže a  ml bílého vína.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Na konci programu nalijte ml vývaru a přidejte žampióny.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Na konci programu přidejte 150 g nakrájené gorgonzoly, opepřete a opatrně promíchejte.

Ihned servírujte.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše