• Oběd
  • 27.1.2022

Rizoto s krevetami - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

8-39.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
4 min
Vaření
Vaření
26 min

Suroviny

  • 300 g rýže arborio
  • 1 šalotka
  • 100 ml olivový olej
  • 80 ml bílé víno
  • 900 ml drůbeží vývar
  • 250 g krevety
  • 50 g parmezán
  • 50 g sušená rajčata
  • 10 listy bazalka
  • 50 g máslo
  • sůl a pepř

Tekutá konzistence pokrmu je běžná, na krémovosti dodá parmezán.

Oloupejte šalotku a nakrájejte ji nahrubo.

Kusy šalotky dejte do nádoby.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Otevřete přístroj a míchací nástavec upevněte na čepele.

Přidejte 100 ml olivového oleje.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku přidejte 300 g rýže a 250 g krevet a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku nalijte 80 ml bílého vína a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku nalijte 900 ml drůbežího vývaru.

Vraťte uzávěr a stiskněte „Start“.

Otevřete přístroj a přidejte 50 g parmezánu, 50 g másla, 50 g rajčat, špachtlí vše opatrně promíchejte.

Osolte a opepřete.

Ozdobte listy bazalky a ihned podávejte.

Doporučené produkty

Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.