• Oběd
  • 17.11.2021

Rizoto s liškami - recept v chytrém multifunkčním hrnci Tefal Cook4me+

d8859013-6349-4512-b183-9ea77a7e7d4a.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
6 min

Suroviny

  • 200 g rýže arborio na rizoto
  • 60 g šalotka, jemně nasekaná
  • 4 lžíce olivový olej
  • 400 ml voda
  • 60 ml bílé víno
  • 200 g lišky (na půlky)
  • 2 lžíce mascarpone
  • 2 lžíce strouhaný parmazán
  • 1 lžíce petržel, nasekaná
  • sůl a pepř

POSTUP:

Připravte si ingredience.
 
image.png

Do nádoby nalijte polovinu oleje.

Osmahněte lišky na oleji.

Dejte stranou.

Nalijte zbytek oleje, přidejte rýži a šalotku.
image.png

Míchejte, dokud rýže nezhnědne.

Přidejte vodu, bílé víno a lišky.
image.png

Přidejte koření.

Doba vaření: 6 minut.

Přidejte mascarpone.

Zamíchejte.

Posypejte parmazánem a petrželí.
image.png


DOBROU CHUŤ!

image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše