• Oběd
  • 27.1.2022

Rizoto s mušlemi sv. Jakuba a piniovými oříšky - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

8-12.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • 300 g rýže arborio
  • 24 mušle sv. Jakuba
  • 130 ml bílé víno
  • 600 ml zeleninový vývar
  • 2 špetky šafrán
  • 70 g parmezán
  • 50 g piniové oříšky
  • 1 cibule
  • 2 polévkové lžíce olivový olej

"Do nádoby robotu dejte 50 g piniových oříšků.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Ořechy přendejte do jiné nádoby a uchovejte."

Oloupanou a rozčtvrcenou cibuli vložte do nádoby robota.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Špachtlí oddělte směs od stěn nádoby.

Do robota vložte míchací nástavec.

Přidejte 2 lžíce olivového oleje a 300 g rýže arborio. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku přidejte 130 ml bílého vína.

Otvorem ve víku přidejte 600 ml vývaru, šafrán, sůl a pepř a stiskněte „Start“.

Mušle sv. Jakuba umístěte do vnějšího parního koše, který umístěte pod víko robota bez uzávěru.

Pro pokračování ve varu stiskněte „Start“.

Po době varu vyndejte vnější parní koš a mušle sv. Jakuba dejte stranou.

Do nádoby přidejte pražená piniová semínka a 70 g strouhaného parmezánu.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Rizoto servírujte s mušlemi sv. Jakuba.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše