• Oběd
  • 27.1.2022

Rizoto z quinoy s hráškem a mrkví - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

8-28.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
9 min
Vaření
Vaření
16 min

Suroviny

  • 30 g cibule
  • 60 g mrkev
  • 2 polévkové lžíce olivový olej
  • 1 polévková lžíce jablečný ocet
  • 100 g quinoa
  • 250 ml zeleninový vývar
  • 100 g konzervovaný hrášek
  • 1 čajová lžička sušený česnek
  • 20 g smetana (nepovinná)
  • 50 g strouhaný parmezán (nepovinný)
  • 4 snítky čerstvý koriandr
  • pepř

Oloupejte 30 g šalotky a dejte ji do nádoby robotu.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Umyjte 60 g mrkve, nahrubo ji nakrájejte a dejte do nádoby robotu.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Špachtlí oddělte směs od stěn nádoby.

Do robota vložte míchací nástavec.

Přidejte 2 lžíce olivového oleje.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Přidejte polévkovou lžíci jablečného octa, 100 g quinoa, 250 ml zeleninového vývaru a 1 čajovou lžičku sušeného česneku.

Opepřete.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku přidejte 100 g konzervovaného hrášku a stiskněte „Start“.

Pokud chcete, přidejte otvorem ve víku 20 g smetany a 50 g parmezánu a stiskněte „Start“.

Ozdobte listy čerstvého koriandru.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše