• Oběd
  • 26.1.2022

Růžové řepové noky - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

8-9.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
16 min
Vaření
Vaření
34 min

Suroviny

  • 300 g brambory
  • 180 g vařená řepa
  • 180 g mouka
  • 100 ml smetana na vaření
  • 3 polévkové lžíce olivový olej
  • 2 snítka tymián
  • 1 stroužek česnek
  • sůl
  • pepř

Oloupejte 300 g brambor a nakrájejte je na 2cm kostičky.

Do nádoby varného robota nalijte 0,7 l vody a brambory dejte do vnitřního parního koše.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Z nádoby vylijte vodu a dejte do ní brambory.

Přidejte 180 g vařené řepy nakrájené na velké kusy.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku přidejte 180 g mouky a špetku soli, pro získání hladkého těsta stiskněte „Start“.

Válejte válečky a dělte je na noky.

Pro typické rýhy na nocích, noky válejte přes vidličku.

Noky vkládejte do hrnce s vařící vodou, uvařené noky vyplavou na povrch.

Pro přípravu omáčky dejte stroužek česneku do nádoby mixéru.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku přidejte 4 polévkové lžíce olivového oleje a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku přidejte 100 ml smetany na vaření, osolte a opepřete a stiskněte „Start“.

Noky servírujte teplé s omáčkou.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše