Agávový sirup můžete nahradit medem.
Nakrájejte 140 g mrkve na plátky a vložte je do mísy robota.
Zalijte vodou.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Když je mrkev uvařená, vylijte z mísy vodu a vraťte mrkev do robota.
Přidejte 100 g vařené červené řepy, čajovou lžičku citronové šťávy, na špičku nože skořice a 2 polévkové lžíce agávového sirupu.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start"
Stěny mísy oškrábněte stěrkou.
Podle chuti dokořeňte a přislaďte přidáním více skořice a/nebo agávového sirupu.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start"
Plňte do sklenice a podávejte s čerstvým chlebem, s masem, například s hovězím nebo s jelity, či s jablečnou omáčkou.
Džem lze v chladu uchovávat asi týden.
Doporučené produkty