• Snídaně
  • 5.6.2023

Rychlý sýrovo-česnekový chléb

cheesy garlic bread.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
5 min

Suroviny

  • 40 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce jemně nasekané petržele
  • 1 lžička směsi italských bylinek
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • 1 bochník kváskového chleba (nebo jiného), maximálně 24 cm dlouhý
  • 150 g nastrouhané mozzarelly

Máslo rozpusťte ve vodní lázni nebo v malé misce v mikrovlnné troubě.

Přidejte olivový olej, česnek, petrželku, italské bylinky, sůl a pepř. Promíchejte.

Chléb položte naplocho na pracovní plochu. Zubatým nožem na chléb nakrájejte na plátky o tloušťce asi 2 cm, diagonálně, aniž byste chléb prořízli úplně.

Pro usnadnění umístěte dvě hůlky na obě strany chleba tak, aby se nůž zastavil na hůlkách a neprořízl chleba úplně.

Konce chleba nekrájejte.

Proveďte stejné diagonální řezy v opačném směru, abyste vytvořili malé kosočtvercové tvary.

Vnitřek chleba potřete směsí másla, olivového oleje a bylinek a každý zářez mírně roztáhněte.

Poté do každého zářezu přidejte sýr.

Vložte chléb do fritézy Easy Fry.

Pečte 5 minut při 180 °C.

Zkontrolujte, zda je sýr zcela roztavený, v opačném případě pokračujte v pečení po dobu 1 nebo 2 minut.

Ihned podávejte jako předkrm!

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše