• Oběd
  • 27.1.2022

Rýže s chobotnicí - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

8-14.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
19 min
Vaření
Vaření
41 min

Suroviny

  • 350 g chapadla chobotnice
  • 1 L voda
  • 2 cibule
  • 1 list bobkový list
  • 1 stroužek česnek
  • 2 polévkové lžíce olivový olej
  • 250 g rýže
  • 0.5 svazek čerstvý koriandr

Do robota dejte míchací nástavec.

Do nádoby robotu přidejte 1 l vody, nakrájenou cibuli, bobkový list a 350 g nakrájených chapadel chobotnice. 

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Vývar přepasírujte přes sítko, uschovejte vývar a propasírovanou hmotu.

Vyjměte míchací nástavec.

Nádobu nemyjte a dejte do ní druhou cibuli a stroužek česneku.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Vraťte míchací nástavec.

Přidejte 2 polévkové lžíce olivového oleje, víko uzavřete bez uzávěru a tiskněte „Start“.

Přidejte 250 g rýže, 500 ml vývaru z chobotnice, sůl, pepř a víko uzavřete bez uzávěru a tiskněte „Start“.

Po uvaření přidejte listy čerstvého koriandru, připravené kousky chobotnice.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Podávejte teplé.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše