• Dezerty
  • 3.2.2022

Rýžový nákyp - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

12-51.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
35 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • 750 ml mléko
  • 200 g rýže arborio
  • 1 čajová lžička vanilkový extrakt
  • 1 špetka sůl
  • 3 vejce
  • 140 g moučkový cukr

Podle chuti můžete přidat skořici nebo rozinky.

Na robot nasaďte mixovací nástavec.

Do mísy robota vložte 750 ml mléka, 200 g rýže arborio a vanilkový extrakt.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Nechte 10 minut odležet. Předehřejte troubu na 170 °C.

K rýži v míse přidejte 80 g moučkového cukru, 3 vejce a špetku soli.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Po zvukovém signálu znovu stiskněte tlačítko "Start".

Mezitím si připravte karamel: v pánvi se silným dnem zahřejte 60 g cukru.

Za stálého míchání vařečkou počkejte, až se cukr rozpustí.

Když se karamel začne zbarvovat do jantarové barvy, odstavte ho z ohně.

Nalijte jej do dortové formy.

Nalijte rýžovou směs do dortové formy a pečte 30 minut při 170 °C.

Před podáváním nechte alespoň 30 minut vychladnout.

Podávejte vychlazené nebo vlažné.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše