• Dezerty
  • 20.5.2020

Rýžový puding s meruňkami - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+

Rýžový puding s meruňkami - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
15 min

Suroviny

2 porce

  • ½ hrnku rýže
  • 1 ½ hrnku mléka/sójového, kokosového mléka
  • špetka soli
  • malý kousek celé skořice
  • 50 g másla
  • 100 g zakysané smetany/rostlinné zakysané smetany
  • 2 ½ lžic moučkového cukru
  • ½ vanilkový cukr
  • ½ snítka meduňky
  • 140 g konzervovaných meruněk
  • šťáva z kompotu

4 porce

  • 1 hrnek rýže
  • 3 hrnky mléka/sójového, kokosového mléka
  • špetka soli
  • kousek celé skořice
  • 100 g másla
  • 200 g zakysané smetany/rostlinné zakysané smetany
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 snítka meduňky
  • 280 g konzervovaných meruněk
  • šťáva z kompotu

6 porcí

  • 1 ½ hrnek rýže
  • 4 ½ hrnku mléka/sójového, kokosového mléka
  • 2 špetky soli
  • celou skořici
  • 150 g másla/oleje
  • 300 g zakysané smetany/rostlinné zakysané smetany
  • 7 lžic moučkového cukru
  • 1 ½ vanilkový cukr
  • 1 ½ snítky meduňky
  • 420 g konzervovaných meruněk
  • šťáva z kompotu

Hrnec zapneme v manuálním modu na funkci browning.
Vlijeme mléko a zahřejeme, osolíme, vsypeme rýži, přidáme špetku soli a skořici.
Za stálého míchání přivedeme směs k varu, zaklopíme a zapneme na program pomalé vaření na 15 minut.
TEFAL_Cook4ME_Ryzovy puding_OS (2).jpg

Necháme vychladnout do pokojové konzistence a smícháme se zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a šťávou z meruněk. Vrstvíme do sklenic střídavě s nakrájenými meruňkami smíchanými se sekanou meduňkou.

Doporučené produkty

Tento recept doporučuje šéfkuchař Ondřej Slanina:
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Pokračováním v prohlížení této stránky souhlasím s použitím souborů cookies (viz Podmínky používání).

Souhlasím