• Oběd
  • 19.7.2022

Šafránové rizoto, kuřecí špízy s citrónem a bylinkami - recept pro Click & Cook

Šafránové rizoto, kuřecí špízy s citrónem a bylinkami - recept pro Click & Cook.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
12 min

Suroviny

  • 40 g Máslo
  • 100 ml Bílé víno
  • 3 lžíce Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Cit. Šťáva z půlky citrónu
  • Cibule 1x
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 160 g Rýže
  • 3 lžíce Parmazán
  • Vývar kuřecí (zeleninový) 250ml
  • 0,05g šafránu
  • Snítka tymiánu

Pomocí Click & Cook si zvážíme 160g rýže.

Nakrájíme cibuli na čtvrtiny , vložíme do hrnce a rozmixujeme.

Nandáme nástavec na míchání, přilijeme olivový olej, zavřeme a necháme smažit 3 min.

Poté přidáme rýži a restujeme další 2 minuty.

Přilijeme vývar, víno a přidáme šafrán a sůl. Přidáme parní hrnec.

Začneme připravovat špízy. Kuře nakrájíme na plátky a vložíme zvláště do misky, zakapeme cit. šťávou a olivovým olejem.

Přidáme sůl, pepř a tymián.

Promícháme.

Začneme napichovat jako girlandu na špejli.

Vložíme do parního hrnce.

Po 5 min, co se nám vaří rizoto, na 10 min vložíme do parního hrnce kuřecí špízy.

Za 10 min špízy sundáme, do rizota přidáme máslo a parmazán.

Ještě necháme minutku v hrnci promíchat.

Zdobíme bylinkami.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše