• Oběd
  • 13.8.2025

Šalotkový tart tatin - Tefal Ingenio

Šalotkový tart tatin.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
36 min

Suroviny

  • 1 kg malé šalotky
  • 50 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 10 cl vody
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce balzamikového octu
  • 0,5 lžičky sušených bylinek
  • Sůl, pepř
  • 1 máslové listového těsta
  • 100 g čerstvého kozího sýru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 0,5 lžičky sušených bylinek
  • Pepř

KROK 1: Oloupejte šalotky.

KROK 2: Rozpalte kastrol na vysokém ohni. Přidejte máslo a olej.

KROK 3: Když se máslo rozpustí, přidejte šalotky a nechte je osmahnout po dobu 6 minut, občas promíchejte.

KROK 4: Přilijte vodu a přikryjte. Snižte teplotu a vařte 10 minut.

KROK 5: Předehřejte troubu na 180 °C.

KROK 6: Když jsou šalotky karamelizované, přidejte cukr, balzamikový ocet, sušené bylinky, sůl a pepř. Dobře promíchejte. Rovnoměrně rozložte šalotky na dno kastrolu.

KROK 7: Pomocí vidličky propíchněte listové těsto a položte ho na karamelizované šalotky.

KROK 8: Vložte do trouby a pečte 20 minut.

KROK 9: Mezitím ve vhodné nádobě smíchejte čerstvý sýr, olivový olej, sušené bylinky a pepř. Odložte stranou.

KROK 10: Když je tarte tatin upečený, nechte ho trochu vychladnout před vyklopením z formy.

KROK 11: Na závěr potřete dort čerstvým sýrem. Ihned podávejte.

TIP: Pro rovnoměrné vaření vyberte šalotky stejné velikosti, které nejsou příliš velké. Můžete je také rozříznout na poloviny, ale budou se vařit déle. Pro změnu chuti můžete do čerstvého kozího sýra přidat několik drcených ořechů před podáváním.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše