• Svačina
  • 11.5.2021

Selský cuketový koláč s kozím sýrem - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill

10.png
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
58 min

Suroviny

  • 1 balení lístkového těsta
  • 2 malé cukety
  • 200 g čerstvého kozího sýra (nebo smetanového sýra)
  • 2 lžičky najemno nasekaného tymiánu nebo provensálského koření
  • 1 lžíce strouhanky
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 citronu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř


1 | Omyjte cukety a nakrájejte je na plátky silné 2 cm.
Oloupejte a rozmačkejte stroužky česneku, nastrouhejte citronovou kůru a smíchejte s kozím sýrem (nebo smetanovým sýrem),
strouhankou, solí a pepřem a polovinou tymiánu a olivového oleje.

2 | Do horní části fritézy s grilem Easy Fry umístěte podnos na pizzu.
Zavřete dvířka a předehřívejte v režimu GRILOVÁNÍ (200 °C) po dobu 13 minut.

3 | Ustříhněte list papíru na pečení na velikost podnosu na pizzu.
Rozviňte těsto na papír na pečení a pak ho propíchejte vidličkou.

Směrem od středu roztírejte sýrovou směs na těsto až po okraj papíru na pečení.
Navrch položte cuketové plátky a zbytek tymiánu a pokapejte olivovým olejem.

Přeložte okraje těsta přes náplň tak, aby koláč nebyl větší než papír na pečení.

4 | Pomocí papíru na pečení přesuňte koláč na předehřátý podnos a vložte jej do středu trouby s grilem Easy Fry.
Zavřete dvířka a pečte v režimu GRILOVÁNÍ (190 °C) po dobu 45 minut.
Po 20 minutách vyjměte podnos z trouby a pomocí grilovacích kleští opatrně vyjměte papír na pečení.
Vraťte podnos do spotřebiče, zavřete dvířka a dokončete pečení při snížené teplotě 180 °C.

TIP: Podávejte horké, teplé nebo studené se salátem.

Dobrou chuť!

image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše