Selský cuketový koláč s kozím sýrem - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
15 min
Vaření
58 min
Suroviny
1 balení lístkového těsta
2 malé cukety
200 g čerstvého kozího sýra (nebo smetanového sýra)
2 lžičky najemno nasekaného tymiánu nebo provensálského koření
1 lžíce strouhanky
3 stroužky česneku
1/2 citronu
1 lžíce olivového oleje
Sůl a pepř
1 | Omyjte cukety a nakrájejte je na plátky silné 2 cm. Oloupejte a rozmačkejte stroužky česneku, nastrouhejte citronovou kůru a smíchejte s kozím sýrem (nebo smetanovým sýrem), strouhankou, solí a pepřem a polovinou tymiánu a olivového oleje.
2 | Do horní části fritézy s grilem Easy Fry umístěte podnos na pizzu. Zavřete dvířka a předehřívejte v režimu GRILOVÁNÍ (200 °C) po dobu 13 minut.
3 | Ustříhněte list papíru na pečení na velikost podnosu na pizzu. Rozviňte těsto na papír na pečení a pak ho propíchejte vidličkou.
Směrem od středu roztírejte sýrovou směs na těsto až po okraj papíru na pečení. Navrch položte cuketové plátky a zbytek tymiánu a pokapejte olivovým olejem.
Přeložte okraje těsta přes náplň tak, aby koláč nebyl větší než papír na pečení.
4 | Pomocí papíru na pečení přesuňte koláč na předehřátý podnos a vložte jej do středu trouby s grilem Easy Fry. Zavřete dvířka a pečte v režimu GRILOVÁNÍ (190 °C) po dobu 45 minut. Po 20 minutách vyjměte podnos z trouby a pomocí grilovacích kleští opatrně vyjměte papír na pečení. Vraťte podnos do spotřebiče, zavřete dvířka a dokončete pečení při snížené teplotě 180 °C.
TIP: Podávejte horké, teplé nebo studené se salátem.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.