• Svačina
  • 12.5.2023

Shakshuka s vajíčkami – recept v inteligentnom multifunkčnom hrnci Tefal Cook4me+

shakshuka.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
5 min

Suroviny

  • 400 g drcená rajčata
  • 4 ks červené papriky nakrájené na tenké proužky
  • 1 ks cibule, oloupaná a nakrájená
  • 2 ks stroužek česneku, oloupaný a rozdrcený
  • 2 lžičky římský kmín
  • 10 ks stonky najemno nasekané petržele
  • 10 ks stonky najemno nasekaného koriandru
  • 2 lžíce olivový olej
  • 100 ml voda
  • 4 ks vejce

Připravte si přísady.

Nalijte olej do hrnce.

Osmažte cibuli, česnek a papriky.

Přidejte římský kmín a polovinu bylinek.

Přidejte drcená rajčata a vodu.

Promíchejte.

Vaření v tlakovém hrnci: 10 minut.

Opatrně rozklepněte vejce na povrch.

Počkejte 5 minut a poté podávejte s bylinkami.

TIP:

Po uvaření použijte režim opékání k urychlení doby vaření vajec.

Tento pokrm podávejte s jemně nasekanou bazalkou.

V létě můžete použít také šťavnatá sezónní rajčata.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše