• Oběd
  • 27.11.2021

Shakshuka s vejci - recept v chytrém multifunkčním hrnci Tefal Cook4me+

bc13ef96-88c4-4075-ac80-b3c6c184b7e5.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
5 min

Suroviny

  • 400 g drcená rajčata
  • 4 ks červené papriky nakrájené na tenké proužky
  • 1 ks cibule, oloupaná a nakrájená
  • 2 ks stroužek česneku, oloupaný a rozdrcený
  • 2 lžičky římský kmín
  • 10 ks stonky najemno nasekané petržele
  • 10 ks stonky najemno nasekaného koriandru
  • 2 lžíce olivový olej
  • 100 ml voda
  • 4 ks vejce

POSTUP:

Připravte si přísady.
 
image.png

Nalijte olej do hrnce.

Osmažte cibuli, česnek a papriky.
image.png

Přidejte římský kmín a polovinu bylinek.

Přidejte drcená rajčata a vodu.
image.png

Promíchejte.

Vaření v tlakovém hrnci.

Opatrně rozklepněte vejce na povrch.

Počkejte 5 minut a poté podávejte s bylinkami.

DOBROU CHUŤ!


TIP:

Po uvaření použijte režim opékání k urychlení doby vaření vajec.
Tento pokrm podávejte s jemně nasekanou bazalkou.
V létě můžete použít také šťavnatá sezónní rajčata.
image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše