Shakshuka s vejci - recept v chytrém multifunkčním hrnci Tefal Cook4me+
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
10 min
Vaření
5 min
Suroviny
400 g drcená rajčata
4 ks červené papriky nakrájené na tenké proužky
1 ks cibule, oloupaná a nakrájená
2 ks stroužek česneku, oloupaný a rozdrcený
2 lžičky římský kmín
10 ks stonky najemno nasekané petržele
10 ks stonky najemno nasekaného koriandru
2 lžíce olivový olej
100 ml voda
4 ks vejce
POSTUP:
Připravte si přísady. Nalijte olej do hrnce.
Osmažte cibuli, česnek a papriky. Přidejte římský kmín a polovinu bylinek.
Přidejte drcená rajčata a vodu. Promíchejte.
Vaření v tlakovém hrnci.
Opatrně rozklepněte vejce na povrch.
Počkejte 5 minut a poté podávejte s bylinkami. DOBROU CHUŤ!
TIP:
Po uvaření použijte režim opékání k urychlení doby vaření vajec. Tento pokrm podávejte s jemně nasekanou bazalkou. V létě můžete použít také šťavnatá sezónní rajčata.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.