KROK 1: Dýni oloupejte a zbavte semínek, poté nakrájejte na 3 cm kostky.
KROK 2: Do mixéru přidejte dýni, vodu, sůl a cukr. Zavřete víko a spusťte program.
KROK 3: Polévku odstavte a umyjte nádobu mixéru.
KROK 4: V nádobě smíchejte rýžovou mouku a zázvor. Vodu přiveďte k varu a rychle ji zalijte moukou. Intenzivně míchejte stěrkou, dokud nezískáte lepivé, elastické těsto. Těsto nechte 10 minut odpočinout. Z těsta pak rukama tvarujte 10g kuličky. Aby se těsto nelepilo, můžete použít trochu mouky.
KROK 5: Vaření kuliček z rýžové mouky: do mísy mixéru nalijte 1,2 litru vody a přidejte kuličky. Zavřete víko a spusťte program.
KROK 6: Kuličky sceďte a v míse smíchejte s olejem.
KROK 7: Podávejte dýňovou polévku horkou a rozdělte kuličky z rýžové mouky mezi misky. Posypte piniovými oříšky a plody goji.
TIP: Tato sladká korejská polévka Hobakjuk se obvykle podává jako dezert nebo svačina. Oblíbený je zejména na podzim a v zimě, ale lze ho jíst po celý rok. Můžete přidat cukr, med nebo javorový sirup. Upravte množství podle své chuti.
Doporučené produkty
Štítky pro recepty