• Dezerty
  • 5.12.2024

Sladká dýňová polévka (Hobakjuk) - korejský recept pro varný mixér Tefal Perfectmix Cook

Sladká tekvicová polievka (Hobakjuk).jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
40 min

Suroviny

  • 600 g dýně, nakrájené na kostičky
  • 40 cl vody
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 100 g lepkavé rýžové mouky
  • 0,5 lžičky mletého zázvoru
  • 12 cl velmi horké vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 30 g piniových oříšků
  • 30 g sušených plodů goji

KROK 1: Dýni oloupejte a zbavte semínek, poté nakrájejte na 3 cm kostky.

KROK 2: Do mixéru přidejte dýni, vodu, sůl a cukr. Zavřete víko a spusťte program.

KROK 3: Polévku odstavte a umyjte nádobu mixéru.

KROK 4: V nádobě smíchejte rýžovou mouku a zázvor. Vodu přiveďte k varu a rychle ji zalijte moukou. Intenzivně míchejte stěrkou, dokud nezískáte lepivé, elastické těsto. Těsto nechte 10 minut odpočinout. Z těsta pak rukama tvarujte 10g kuličky. Aby se těsto nelepilo, můžete použít trochu mouky.

KROK 5: Vaření kuliček z rýžové mouky: do mísy mixéru nalijte 1,2 litru vody a přidejte kuličky. Zavřete víko a spusťte program.

KROK 6: Kuličky sceďte a v míse smíchejte s olejem.

KROK 7: Podávejte dýňovou polévku horkou a rozdělte kuličky z rýžové mouky mezi misky. Posypte piniovými oříšky a plody goji.

TIP: Tato sladká korejská polévka Hobakjuk se obvykle podává jako dezert nebo svačina. Oblíbený je zejména na podzim a v zimě, ale lze ho jíst po celý rok. Můžete přidat cukr, med nebo javorový sirup. Upravte množství podle své chuti.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše