• Večeře
  • 16.1.2022

Smažené rybí nočky (akra) - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

Smažené rybí nočky (akra) - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook
Počet osob
Počet osob
6
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
15 min

Suroviny

  • 0,5 svazku čerstvá petrželka
  • 0,5 svazku čerstvý koriandr
  • 2 stroužky česnek
  • 5 g čerstvý zázvor
  • 50 g šalotka
  • 300 g kuřecí prsa
  • 2 polévkové lžíce šťáva z citrónu
  • 2 špetky cayenský pepř
  • sůl
  • pepř
  • 150 g mouka
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička jedlá soda
  • 50 ml mléko
  • olej na smažení

Čerstvou petržel a koriandr omyjte a zbavte listů.

Očistěte 2 stroužky česneku, 5 g čerstvého zázvoru a 50 g šalotky.

Nakrájejte 300 g kuřecích prsou na kostičky.

Do mísy robota vložte polovinu svazku čerstvé petrželky a čerstvého koriandru, česnek, zázvor a šalotku.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Pomocí stěrky oškrábněte stěny.

Přidejte kuřecí prsa nakrájená na kostičky, 2 lžíce citronové šťávy, 2 špetky cayenského pepře, sůl a pepř podle chuti.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Vrchním otvorem ve víku přidejte 150 g mouky, 1 vejce, 1 čajovou lžičku jedlé sody a 50 ml mléka. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Olej na smažení zahřejte na 180 °C.

Lžící naberte část těsta a ponořte je do oleje.

Podle velikosti pánve přidejte další 3 až 4 lžíce a smažte, dokud se nočky nezbarví dozlatova.

Nechejte nočky okapat na papírových utěrkách.

Postup opakujte se zbývajícím těstem.

Nočky dochuťte a podávejte horké.

Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.