• Snídaně
  • 5.6.2023

Snadná focaccia

easy focaccia.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 180 ml vody
  • 1 špetka cukru
  • 6 g sušeného pekařského droždí
  • 250 g hladké bílé mouky
  • 8 g soli
  • Olivový olej

V malé nádobě smíchejte vodu a cukr.

Přidejte droždí a jemně promíchejte. Nechejte 10 minut odpočívat, dokud kvásek nenapění.

Do mísy dejte sůl a mouku a přidejte směs droždí, vody a cukru. Droždí nesmí přijít do styku se solí. Míchejte silikonovou stěrkou, dokud nebude mít těsto jednotnou konzistenci.

Další mísu postříkejte olejem ve spreji (nebo ji olejem lehce potřete) a vložte do ní těsto. Přikryjte utěrkou a nechejte kynout při pokojové teplotě nebo v troubě při 40 °C alespoň 1 hodinu nebo do zdvojnásobení objemu.

Předehřejte fritézu Easy Fry na 190 °C.

Obdélníkovou formu (15 x 22 cm) lehce vysypte moukou a vložte do ní těsto. Rozprostřete jej tak, aby pokrylo celou plochu. Těsto by mělo být velmi lepivé.

Lehce pomoučenými prsty vytvořte poměrně hluboké otvory rovnoměrně rozmístěné po celém těstě.

Do každého otvoru nalijte olivový olej.

Můžete posypat rozmarýnem a tymiánem nebo jakoukoli bylinkou dle vašeho výběru.

Umístěte formu do fritézy Easy Fry pomocí standardní podložky a pečte při 190 °C po dobu 11 minut.

Poté pečte 5 minut při 200 °C.

Vyjměte focacciu z formy. Pokud spodní strana není dostatečně zlatavá, vložte focacciu zpět do fritézy a pečte dalších 5 minut při 200 °C. Nakrájejte na plátky nebo čtverečky a podávejte.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše