• Oběd
  • 3.7.2023

Snadné tuňákové onigiri

5 (1x)
tuna onigiri.png
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
5 min

Suroviny

  • 130 g tuňáka v konzervě ve slaném nálevu, okapaného
  • 1 lžíce majonézy
  • 50 g salátové okurky, na malé kostky
  • 400 g japonské rýže
  • 2 lžíce cukru
  • 450 ml vody
  • 50 ml rýžového octa na maki a sushi
  • 1 lžíce černých sezamových semínek
  • 1 lžíce bílých sezamových semínek
  • Mořské řasy Nori
  • Sójová omáčka
  • Wasabi

Připravte si ingredience.

V misce smíchejte tuňáka, majonézu a salátovou okurku.

Rýži propláchněte a vložte do nádoby s cukrem a vodou.

Tlakové vaření: 5 minut.

Rýži rozprostřete do misky. Přidejte rýžový ocet. Promíchejte.

V misce smíchejte černá a bílá sezamová semínka.

Směsí s tuňákem naplňte 2 onigiri pro každou osobu. Špičku onigiri posypte sezamovými semínky. Ozdobte kouskem mořské řasy. Podávejte se sójovou omáčkou a wasabi.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše