• Oběd
  • 23.1.2022

Solené vepřové maso s čočkou - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

5-40.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
5 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • 300 g čočka
  • 1 šunka od kosti
  • 50 g chorizo
  • 50 g jelito / klobása
  • 50 g špek
  • 1 rajče nakrájené na čtvrtiny
  • 0,5 malá cibulka nakrájená na čtvrtiny
  • 3 stroužky česnek (celý se slupkou)
  • 1 mrkev nakrájená na kostky
  • 1 list bobkový list
  • 800 ml voda
  • 1 špetka sůl a pepř

Namočení čočky zkracuje dobu vaření i množství použité vody.

Vodu můžete nahradit vývarem a na konci vaření přidat dvě lžíce panenského olivového oleje.

Čočku před přípravou namočte na 2 hodiny do studené vody.

Připojte mixér a do mísy kuchyňského robotu dejte 300 g čočky, šunku, 50 g choriza, 50 g jelita, 50 g špeku, rajčata nakrájená na čtvrtiny, půl cibule rozkrojenou na čtvrtiny, 3 stroužky česneku, mrkev nakrájenou na kostky, bobkový list a špetku soli a pepře.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Po dovaření podávejte.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše