• Oběd
  • 13.4.2022

ŠPAGETY - Artyčoky, tuňák Rio Mare s chilli papričkou, tomatové pesto, rukola

RioMare_Recept_Špagety.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
4 min

Suroviny

  • Tuňák Rio Mare v olivovém oleji s italskou chilli papričkou (4x 80 g)
  • Špagety Rummo 1 bal.
  • Česnek 4 stroužky
  • Polosušená rajčata 4 pol. lžíce
  • Olivový olej 4 pol. lžíce
  • Marinované artyčoky 16 ks
  • Očištěné grilované papriky
  • Zelené olivy 4 pol. lžíce
  • Tomatové pesto 4 pol. lžíce
  • Tomatové peláty (Mutti)
  • Rybí vývar 4 dcl
  • Bílé víno 2 dcl
  • Máslo 4 pol. lžíce
  • Rukola 1 svazek
  • Kapary
  • Parmezán 4 pol. lžíce
  • Kůra z jednoho citronu
  • Sůl, pepř, chilli papričky na dochucení

..... 

1, Do vroucí osolené vody vložíme celé balení špaget Rummo, lehce promícháme, aby se nám špagety neslepily. Vaříme max. 8 minut.

2, Na předem zahřátou pánev nalijeme olivový olej, přidáme překrájený česnek, který lehce zkonfitujeme.

3, Na orestovaný česnek postupně přidáme chilli tuňáka, zelené olivy, překrájené grilované papriky, marinované artyčoky a polosušená rajčata.

4, Do takto připraveného základu na špagety vložíme tomatové pesto a rajčatové peláty.

Vše důkladně promícháme a podlijeme bílým vínem a rybím vývarem.

5, Celý základ necháme 4 minuty provářet.

Po provaření přidáme předem vařené špagety a na zjemnění máslo.

6, Špagety důkladně před servírováním promícháme v krémovou konzistenci.

Podle chuti přisolíme nebo opepříme drceným pepřem.

Servírování:

Krémové špagety stočíme pinzetou na mělký talíř, dozdobíme snítkami rukoly a královskými kapary.

Před konzumací na špagety nastrouháme parmezán a citronovou kůru.

Popřípadě pro intenzivnější chuť můžeme přiostřit čerstvými chilli papričkami.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše