• Svačina
  • 3.6.2024

Španělské "Bravas" pikantní brambory - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

patatas bravas.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
45 min

Suroviny

  • 800 g brambor
  • 1 lžíce neutrálního oleje
  • Sůl a pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 400 g loupaných rajčat (1 plechovka)
  • 15 cl vody
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 chilli paprička ptačí oko

KROK 1: Oloupejte a opláchněte brambory. Nakrájejte na 1,5 cm kostky. Vložte je do nádoby a přidejte olej, sůl a pepř. Promíchejte.

KROK 2: Vložte brambory do spotřebiče vybaveného talířem. Začněte vařit.

KROK 3: Každých 10 minut brambory promíchejte.

KROK 4: Mezitím si připravte omáčku. Oloupejte česnek a cibuli. Nakrájejte je na malé kousky. Nalijte olivový olej do hrnce na střední teplotu. Přidejte česnek a cibuli a restujte 2 minuty. Přidejte cukr a nechte rozpustit.

KROK 5: Přidejte plechovku loupaných rajčat, vodu, papriku a chilli ptačí oko. Přikryjte a vařte 15 minut. Z uvařené omáčky vyjměte chilli papričku a omáčku rozmixujte. Nechte vychladnout.

KROK 6: Umístěte brambory na talíř s dřevěnými špejlemi a namáčejte do omáčky. Dobrou chuť.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše