Šťavnatá kachní prsa s medem a rozmarýnem - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill
Počet osob
6
Obtížnost
lehký
Příprava
15 min
Vaření
44 min
Suroviny
2 velká kachní prsa
1 kg mrkve
4 lžíce tekutého medu
2 lžíce (hroznového) oleje
2 snítky rozmarýnu
Sůl a pepř
1 | Kůži kachních prsou nařezejte do mřížky. Jednotlivá prsa nakrájejte na 3 stejné kousky. Potřete je polovinou medu, listy rozmarýnu (jemně nasekaného) a solí. Položte je na talíř a nechte v chladničce.
2 | Mrkve oloupejte. Rozkrojte je podélně na čtvrtky a poté na 5 cm dlouhé kousky. Vložte je do misky a promíchejte s olejem, zbytkem medu a rozmarýnu a solí a pepřem. Přesuňte je do košíku na hranolky ve střední části fritézy s grilem Easy Fry s odkapávací miskou vespodu. Zavřete dvířka. Pečte v režimu HRANOLKY (200 °C) po dobu 25 minut. Během pečení jednou obraťte.
3 | Až zazní časovač, mrkve znovu otočte a vložte na grilovací podnos v horní části spotřebiče. Zavřete dvířka a předehřívejte v režimu GRILOVÁNÍ (200 °C) po dobu 21 minut. Po 13 minutách vložte horké kousky kachních prsou kůží nahoru na horký podnos. Zavřete dvířka a nechte péct. Po 4 minutách kachní prsa otočte, zavřete dvířka a znovu nechte péct.
4 | Kachní prsa podávejte s mrkvovými hranolky a restovanými brambory.
Dobrou chuť!
TIP: Přidejte nebo odeberte 2 minuty z doby přípravy pokrmu v režimu GRILOVÁNÍ podle toho, dáváte-li přednost růžovější barvě kachních prsou, nebo dobře propečené.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.