Šťavnatý hamburger s hranolky z batátů - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill
4 (1x)
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
20 min
Vaření
41 min
Suroviny
4 hamburgerové karbanátky
800 g batátů
4 plátky čedaru
2 lžíce hořčice
2 hrsti rukoly
4 hamburgerové housky
1 vrchovatá lžíce mouky
1 čajová lžička soli
1 lžíce řepkového oleje
1 | Batáty oloupejte a nakrájejte je na plátky silné 2 cm. Co nejlépe je vysušte v papírové utěrce a poté je přesuňte do misky. Přidejte mouku a sůl a poté promíchejte, aby byly hranolky rovnoměrně obalené. Přidejte olej a promíchejte. Hranolky z batátů přesuňte do košíku na hranolky fritézy s grilem Easy Fry. Vložte košík do středu spotřebiče s odkapávací miskou vespodu. Pečte v režimu HRANOLKY (200 °C) po dobu 20 minut.
2 | Po dokončení programu batáty otočte a do horní části spotřebiče vložte grilovací podnos. Zavřete dvířka a na 13 minut nastavte režim GRILOVÁNÍ (200 °C), aby se podnos předehřál.
3 | Po zaznění časovače vložte na horký podnos karbanátky. Zavřete dvířka a pečte v režimu GRILOVÁNÍ (200 °C) po dobu 4 minut. Na karbanátky položte plátky sýra a pečte v režimu GRILOVÁNÍ další 2 minuty.
4 | Vyjměte podnos s karbanátky. Hamburgerové housky rozkrojte na polovinu a vložte je na grilovací podnos a pečte v režimu GRILOVÁNÍ 2 minuty.
5 | Opečené housky potřete hořčicí a nahoru položte karbanátky. Podle chuti ozdobte rukolou a plátky rajčat a podávejte s hranolky z batátů.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.