• Oběd
  • 12.5.2021

Šťavnatý hamburger s hranolky z batátů - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill

4 (1x)
Large-ACTIFRY GENIUS XL 2in1.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
41 min

Suroviny

  • 4 hamburgerové karbanátky
  • 800 g batátů
  • 4 plátky čedaru
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 hrsti rukoly
  • 4 hamburgerové housky
  • 1 vrchovatá lžíce mouky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 lžíce řepkového oleje


1 | Batáty oloupejte a nakrájejte je na plátky silné 2 cm.
Co nejlépe je vysušte v papírové utěrce a poté je přesuňte do misky.
Přidejte mouku a sůl a poté promíchejte, aby byly hranolky rovnoměrně obalené.
Přidejte olej a promíchejte.
Hranolky z batátů přesuňte do košíku na hranolky fritézy s grilem Easy Fry.
Vložte košík do středu spotřebiče s odkapávací miskou vespodu.
Pečte v režimu HRANOLKY (200 °C) po dobu 20 minut.

2 | Po dokončení programu batáty otočte a do horní části spotřebiče vložte grilovací podnos.
Zavřete dvířka a na 13 minut nastavte režim GRILOVÁNÍ (200 °C), aby se podnos předehřál.

3 | Po zaznění časovače vložte na horký podnos karbanátky.
Zavřete dvířka a pečte v režimu GRILOVÁNÍ (200 °C) po dobu 4 minut.
Na karbanátky položte plátky sýra a pečte v režimu GRILOVÁNÍ další 2 minuty.

4 | Vyjměte podnos s karbanátky.
Hamburgerové housky rozkrojte na polovinu a vložte je na grilovací podnos a pečte v režimu GRILOVÁNÍ 2 minuty.

5 | Opečené housky potřete hořčicí a nahoru položte karbanátky.
Podle chuti ozdobte rukolou a plátky rajčat a podávejte s hranolky z batátů.

Dobrou chuť!
image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše