• Oběd
  • 12.4.2023

Steak z vepřové pečeně se šafránovým máslem a restovanou jarní zeleninou – recept pro pánve Unlimited od Ondřeje Slaniny

5 (1x)
02 TEFAL_OndraSlanina-Veprova pecene recept.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
15 min

Suroviny

Steak z vepřové pečeně

  • 800 g vepřové pečeně bez kosti
  • 4 stroužky česneku
  • 80 g másla
  • 4 lžíce oleje
  • 1 balení šafránu
  • Tymián
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 cl koňaku

Restovaná jarní zeleninou

  • 200 g mladé mrkve s natí
  • 1 ks kedlubny
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 100 g ředkviček
  • 50 g mladého špenátu
  • 50 g másla
  • Sůl
  • Pepř

Postup

Maso naporcujme, opepříme a potřeme olejem.

Rozpálíme pánev a vložíme steaky.

Opečeme z obou stran asi 2-3 minuty.

Poté snížíme teplotu a vložíme rozmáčknutý česnek, máslo, koňak, šafrán a sůl.

Promícháme a tímto výpekem přeléváme maso. Zeleninu nakrájíme na kousky a společně pozvolna pečeme na másle asi 8 minut.

Poté vmícháme špenát, sůl a pepř.

Jakmile máme hotovo, servírujeme!

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše