• Svačina
  • 19.1.2022

Studená melounová polévka s krevetami gambas - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

4-20.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
18 min
Vaření
Vaření
10 min

Suroviny

  • 500 g vodní meloun, oloupaný, nakrájený na kostky a zamražený
  • 100 ml Rose's Lemon Squash (citrónová šťáva)
  • 200 ml pomerančový džus
  • 4 lístky čerstvá máta
  • Na krevety: 8 vyloupaných gambas krevet
  • 2 polévkové lžíce řepkový olej
  • 1 snítka rozmarýn
  • 1 snítka tymián
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • sůl
  • Na citronovou majonézu : 1 žloutek
  • 1 polévková lžíce řecký jogurt
  • 0.5 šťáva a kůra z citrónu
  • 1 čajová lžička hořčice
  • 120 ml olej
  • 0.5 čajové lžičky med
  • sůl a bílý pepř (podle chuti)

Nasaďte sekáček.

Do mísy robota přidejte oloupaný meloun, Rose's lemon squash (citronovou šťávu), pomerančový džus.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Polévku přelijte do jiné misky a schovejte do lednice.

Vypláchněte mísu z robota a nasaďte mixovací nástavec.

Do navrácené mísy pak přidejte 8 vyloupaných krevet, řepkový olej, rozmarýn, tymián, prolisovaný stroužek česneku a jemně osolte.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Krevety vyndejte a dejte stranou.

Mísu opět vypláchněte, nasaďte mixovací nástavec a přidejte žloutek, šťávu a kůru z citrónu, med a hořčici.

Přiklopte víko a stiskněte "Start".

Vrchním otvorem pomalu přilívejte olej.

Jakmile získá majonéza správnou konzistenci, můžete přístroj vypnout, přidat jogurt a znovu rychle promíchat.

 Bude-li třeba, dokořeňte.

Krevety servírujte na studené polévce, doplňte majonézou a ozdobte několika lístky máty.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše