• Svačina
  • 18.1.2022

Šunka na portském - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

3-50.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
0 min

Suroviny

  • 1 šalotka
  • 15 g máslo
  • 180 ml zeleninový vývar
  • 100 ml portské víno
  • 250 g žampiony
  • 6 plátky šunka
  • 40 g zakysaná smetana
  • 20 g kukuřičný škrob
  • 0,7 l voda
  • sůl
  • pepř

250 g žampionů nakrájejte na plátky a dejte stranou.

Oloupanou a rozpůlenou šalotku vložte do mísy robota.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Stěny mísy oškrábněte stěrkou.

Přidejte 15 g másla.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Přidejte 180 ml zeleninového vývaru a 100 ml portského vína.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Do mísy přidejte 40 g zakysané smetany, 20 g kukuřičného škrobu, sůl a pepř.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Po uvaření dejte omáčku stranou.

Do mísy robota nalijte 0,7 l vody.

Do vnitřního parního koše vložte žampiony a 6 plátků šunky.

Vložte vnitřní parní koš do mísy robota.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Plátky šunky a žampiony naaranžujte na talíř.

Přelijte omáčkou a podávejte.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše