KROK 1: Šunku a sýr nakrájejte na malé kostičky. Dejte stranou do lednice.
KROK 2: Přidejte polovinu mléka a přiveďte k varu do zhoustnutí. Přidejte zbývající polovinu a přiveďte zpět k varu. Vznikne hustá bešamelová omáčka bez hrudek. Sundejte z plotny a přidejte šunku, sýr, papriku a pepř. Dobře promíchejte a nechte zcela vychladit v lednici.
KROK 3: Připravte si krokety na tvarování. Když je bešamelová omáčka studená, odeberte vrchovatou polévkovou lžíci (asi 50 g). Mezi rukama vytvořte kouli a poté ji zploštěte válením do tvaru válce. Před přípravou strouhanky si připravte všechny krokety. Uchovávejte je na chladném místě.
KROK 4: Připravte si strouhanku. Vložte mouku do první nádoby. V druhé nádobě rozšlehejte vejce s olejem a nakonec do třetí nádoby vsypte strouhanku.
KROK 5: Do mouky vložte kroketu, aby se dobře obalila. Lehkým poklepáním odstraňte přebytek. Namáčejte do rozšlehaných vajec a poté do strouhanky. Připravte si všechny krokety. Stejným způsobem vytvořte druhou vrstvu strouhanky.
KROK 6: Vložte krokety do spotřebiče vybaveného talířem. Začněte vařit.
KROK 7: Upravte dobu vaření podle velikosti vašich kroket. Měly by být křupavé, ale neměly by při vaření explodovat.
KROK 8: Podávejte ještě horké.