Pokrm podávejte s rýží.
250 g pórku nahrubo nakrájejte a vložte do mísy kuchyňského robotu.
Uzavřete víko a stiskněte „Start“.
Odložte stranou.
Oloupanou šalotku vložte do mísy.
Uzavřete víko a stiskněte „Start“.
Stěrkou setřete stěny mísy.
Přidejte 20 g másla. Uzavřete víko a stiskněte „Start“.
Otvorem ve víku přidejte 150 ml bílého vína, 100 ml vody, sůl a pepř.
Zmáčkněte „Start“.
V polovině vaření přidejte otvorem ve víku pórek a stiskněte „Start“.
Po této době vaření pórek vyjměte pomocí kuchyňské lžíce s otvory.
Pórek dejte stranou a vývar nechte v míse.
Do vývaru přidejte 3 lžíce zakysané smetany a 20 g kukuřičného škrobu.
Uzavřete víko a stiskněte „Start“.
Až se časovač vypne, stiskněte „Start“. Vývar odložte stranou.
Do mísy kuchyňského robotu nalijte 0,7 l vody.
Do externího napařovacího košíku vložte svatojakubské mušle, košík položte na kuchyňský robot a stiskněte tlačítko „Start“.
Svatojakubské mušle otočte a stiskněte „Start“.
Pórek podávejte se svatojakubskými mušlemi, vše zalité vývarem.
Doporučené produkty